Loading

Obsessed.

Plutselig ble jeg 16 år gammel. Førstiss på Fagga og på vei til revy-vors. Plutselig var jeg tilbake i en rød russebukse med «BABE» strøket på i gullskrift over hele rumpa. Ja, i Caps Lock. Plutselig kom jeg på at vi ikke kalte det for «hooking». Vi kalte det for «roting». Og plutselig ser jeg tilbake på en tid stappfull av usikkerhet og DRAMA, med en eneste tanke i bakhodet: Har det egentlig blitt så innmari annerledes?

 

Ok, så er det annerledes. Man har mann, barn, stasjonsvogn, hus, jobb, økonomisk ansvar og så videre. Lista er dritlang og stappfull av ansvar.

Målgruppe: 15 år står det på seriebeskrivelsen. Serien hvis sesong nummer 2 ruller på statskanalen disse dager. SKAM.

 

Det er noe med dialogen. Måten serien er skrevet på, og hvordan historien føles så innmari ekte. Manusforfatter og regissør Julie Andem ville bare skrive om en venninnegjeng på videregående. Hun ville bare fortelle deres historie.

Første sesong spredde seg raskere enn fjorårets russelåt, og plutselig, plutselig så alle på Skam. Meg selv inkludert. Og nå, med Noora i spissen, er forbudt forelskelse og bussgensere noe av det jeg snakker mest med vennene mine om. I tillegg til jobb, hus, barn, og mann.

Jeg forstår hvorfor de yngre ser på det, det sier seg selv. Det handler om dem. Men jeg forstår, om mulig, enda bedre hvorfor min generasjon sluker Skam som Taco på en fredagskveld. Det handler om oss også, hvis vi bare skrur klokka (altfor) mange år tilbake i tid. Det er nostalgi på sitt aller beste, velskrevet som faen, og så fantastisk avhengighetsskapende at du bare vil ha mer, og mer… Og mer.

Så, hvis du lurer på hva jeg gjør på fredagskvelden, og hva jeg tekster med vennene mine om as we speak – sjekk ut skam.p3.no. Nå, lizm.

Comments (2)

 • Ida
  mai 23, 2016

  Du skriver sykt bra! Jeg elsker «bloggen din». Fikk høre om den via min stemor, Marit Jensen. Dette er bra saker. SKAM er forresten helt sjukt. #hekta

  Svar
  • Celine
   jun 20, 2016

   Så fantastisk hyggelig kommentar å få! 🙂 Tusen takk og hils så mye til Marit fra meg.

   Svar

Leave a comment