Loading
celinexlasse

a DIY print story

Planleggingen begynte allerede samme kveld. Iallefall så smått. Jeg tenkte stationary og blomster. Han tenkte mat og drikke. Forloveren min, som  er tilfeldigvis er Art Director, hadde allerede begynt på et moodboard. Det ble blåst nytt liv i Pinterest-mappa vår, og før vi visste ordet av det vant minimalisme over krøllete Serif’er, og stramme linjer over de myke. Vi valgte en enkel layout på invitasjonen vår. Futura, svart og hvitt. Jeg liker det rent. Det gjør han også.

Å sende ut fysiske invitasjoner er noe vi ikke trengte å diskutere engang. Digitale forsendelser var aldri et alternativ. Jeg liker bokstaver på papir. Det har jeg alltid gjort. Forloveren min og jeg sa det neste i kor. At det hvite papiret med et lite preg ville kle invitasjonene. Jeg fant raskt ut at det enkleste, og rimeligste, var å printe og kutte dem hjemme. Flaks, tenkte jeg. For la oss være ærlige – å arrangere et bryllup i Italia for 100 personer er en kostbar affære. Jeg testet både 120gr og 170gr. Kjørte begge arkene gjennom printeren vi har fått av pappa. Begge gikk, så vi valgte det tykkeste.

Etter å ha trykket på «skriv ut» over 60 ganger lå det en bunke med 170gr papir foran oss. Så begynte runde nummer to. For å gi vår stilrene invitasjon en twist valgte vi et kalkerpapir med våre navn til å legge over som invitasjonens forside. Jeg trykket på «skriv ut» 60 ganger til. Ett ark for hver invitasjon. Forloveren hadde satt på Crop Marks da hun laget layouten, så kuttingen var ikke noe problem. Vi måtte bare ha tunga rett i munnen. Kalkerpapir ble lagt over preget papir i fargen «bright white», og alle invitasjonene ble personlig signert av han og meg med en svart kalligrafitusj. Konvoluttene ble også adressert for hånd før de ble lukket med en svart, matt dekorteip.

Over 60 invitasjoner ble så lagt i en rød postkasse. Vi trykket ikke på «send» i et e-postprogram, vi sendte dem fysisk. Det er nemlig noe helt eget med hvitt papir med svarte bokstaver, på samme måte som det er noe helt eget å si «ja» til mannen i sitt liv i en borggård i Italia. I juni blir vi mann og kone, hubby og wifey. Og herlighet, som jeg gleder meg!

Comments (5)

 • Ingrid
  feb 18, 2017

  Fine invitasjoner! Husker du hvor konvoluttene/foldekortene ble kjøpt?

  Svar
  • Celine
   feb 18, 2017

   Tusen takk! Alt er bra Norway Designs! 🙂

   Svar
 • Ann
  mar 14, 2017

  Så fine! Hvilken skriver er brukt?

  Svar
  • Celine
   mar 14, 2017

   Tusen takk 🙂 Du, vi valgte å gjøre dette veldig enkelt og gikk for ensfarget sort gjennomgående på design og typografi. Vi la heller fokus på å finne et papir vi likte hos Norway Designs. Forloveren min som er Art Director utformet invitasjonen og så printet vi det på en helt vanlig printer hjemme. Vær bare obs på tykkelsen på papiret – noen printere takler tykkere enn andre. Såvidt jeg husker er det hvite papiret 120g, mens det gjennomsiktige papiret er tynt nok til de fleste printere. Her måtte man imidlertid printe én og én fordi blekket fløt litt. Håper dette var til hjelp. 🙂

   Svar
 • Kristine
  jan 9, 2018

  Hei, nydelige invitasjoner! Hvilken font har dere brukt på teksten? Passet veldig fint til helheten!

  Svar

Leave a comment