Loading

Where does the good go.

Jeg kjører forbi Oslo på E6 retning Gøteborg. Før bodde vi sammen i byen vi kaller vår, nå bor vi begge i Suburbia – hennes litt større enn min. Bestevenninna har flyttet for å bygge hus sammen med familien sin, jogge blant høye trær, kaste stein i fjorden sammen med sønnen sin, og snakke timesvis på telefonen med meg.

Nå har hun også gjort noe jeg alltid på en eller annen måte har visst at hun kom til å gjøre. Hun har åpnet en butikk. Reier Studio. Det er høyt under taket, en blanding av minimalistisk og parisisk med elementer av Skandinavia. I midten av butikken møtes fiskebenparkett med grov betong, og alt rammes inn av stativer i mørkt metall.

Alt er henne her. Hun er hjemme. Jeg også, for det som er henne er også litt meg. Jeg smører blåmuggost på pepperkaker og koker gløgg på en elektrisk kokeplate som står bak på kjøkkenet. Jeg spør om glassene hun har kjøpt i sotet, grått glass, tåler varme. Hun sier hun tror det. Vi hører på julesanger og smiler til kundene. Vi legger produkter inn i hvite esker, pakker dem inn i tykt papir med mamortrykk, knyter bredt silkebånd rundt og legger kvittering og julegaver i pudderrosa papirposer. Alt er gjort etter hennes oppskrift og sett gjennom hennes øyne. Det er perfekt, som det alltid er med henne.

Jeg ser på bestevenninna mi mens hun putter håret opp i en knute. Hun printer ut prislapper, setter ark inn i permer, forteller kundene sine om Rodebjer, MiH, by Malene Birger og Nué Notes. Vi tenner lys som har brent ned, snakker om alt og ingenting, spiser pepperkaker og bærer inn svarte lyslykter.

Når butikken er stengt bestiller vi pizza. Hennes er feil. De har mikset opp bestillingen. Vi hører på Kent og avtaler når vi skal ses igjen. Pakker sammen tomme pizzaesker, kødder med at vi må sende inn klage om pizzaen som var feil, snakker om barna våre, om mennene våre, om SKAM, om hjemmelagede karameller vi aldri får til å lage. De blir alltid for myke og klissete.

Alt er lett, og det er oss to mot røkla. Hun velger meg først, jeg henne – men uten at vi noensinne egentlig trenger å fortelle hverandre akkurat det. Det bare er sånn. Akkurat som at vi hver høst begynner å se på Grey’s Anatomy for tiende gang, samtidig. Akkurat som vi fullfører hverandres setninger og alltid umiddelbart forstår hva den andre mener. Akkurat som vi alltid er ærlige mot hverandre, selvom det kan gjøre både vondt og være vanskelig.

Akkurat sånn som bestevenninner skal være. Kvelden avsluttes med sangen vår, en klem, et god jul, et ringer deg imorgen, og henne vinkende fra sin bil mens jeg går inn i min.

Reier Studio ligger i Moss, så er du i nærheten må du ta turen innom. De sender også over hele landet, så følg @reierstudio på Instagram.
Kortermet genser i ull fra FWSS – Bukser fra Rodebjer – Øredobber fra Lily & Rose – Poncho fra Rodebjer.
Alt fra Reier Studio

Leave a comment